Тодоровић: Политиканти праве аферу ни од чега 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Тодоровић: Политиканти праве аферу ни од чега
Trenutno na sajtu: 368       |       Podeli:
12.01.2023 | 0 коментар(а)



Чачак – Градоначелник Милун Тодоровић огласио се данас поводом писања појединих медија о тзв. афери директора ЈП Градац и функционера СНС
Тодоровић: Политиканти праве аферу ни од чега, Фото: ГЗС

Милана Бојовића коме је омогућено , како су навели, да мимо директорске плате прима и накнаду као члан Радне групе Чачак – Национална престоница културе и да је само прошле године од чланства у овој групи инкасирао скоро 1,3 милиона динара, док су му у децембру на рачун легле две уплате у износу од 222.000 динара.

Тодоровић је данас изјавио да они нису плаћени за оно што већ раде и да уговор није потписан само са Бојовићем.

„Нисам потписао уговор само са Миланом Бојовићем, већ и са 22 стручна лица из различитих области у Радном тиму који су кренули са радом почетком 2021. године, а крајем 2021. ми смо као град победили на том Јаном позиву. Вредновање пројекта је 50 посто за програмске садржаје, 20 посто за људске ресурсе који могу да испрате имплементацију целог пројекта, 20 посто за медијско праћење комплетне манифестације од самог почетка, првог дана пролећа када ће званично Чачак бити промовисан као прва национална престоница културе, као и 10 посто за надзорне органе који ће све то надзорисати у различитим областима културног деловања као и инфраструктуре”, рекао је Тодоровић и додао да је ласкава титула престонице културе Србије добијена управо захваљујући тим људима, као и бројних волонтера који су годину дана радили на пројекту.

„Ми смо као град добили ту ласкаву титулу захваљујући овим људима, а не мени, и није то само двадесетдвоје лица већ много више, десетине и стотине људи радило је волонтерски првих скоро годину дана, међу којима су и наши пријатељи из Републике Српске, Београда, Новог Сада, Никшића и ја сам желео да их наградим вреднујући све оно што су урадили у 2021. години и нама као граду , на понос, донели ту ласкаву титулу. Наравно да немам проблем са тим, од 22 лица, деветнаесторо има уговоре о накнади. Радимо Музеј кошарке, Етнографски музеј, радићемо улицу Цара Душана и многе друге. Када је реч о програмском делу, прате га стручни и оспособљени људи и није ту само Милан Бојовић већ и Марко Гавриловић, а троје људи који и даље раде волонтерски јесу запослени у Градској управи, помоћник градоначелника Миросав Петковић, начеленица Градске управе за урбанизам Јаковљевић и шеф управе за Јавне набавке Радомировић. Они немају право на надокнаду, на жалост, ја бих их радо наградио јер су заиста за ове две године урадили огроман посао и тек треба да га заврше”, рекао је Тодоровић и додао да нема проблем са политикантима који покушавају да сјајне ствари које ће остати иза нас вековима, упрљају политиканским најавама и изјавама, јер људи који су укључени у пројектат раде и ван свог радног времена , током државних празника и такви људи треба да буди награђени.

„То је мој став и такав ће бити убудуће. Ове године потписујемо уговор поново са Радним тимом, видећемо да ли ће доћи до неких промена, али сам заиста поносан на свих двадесетдвоје људи, а има и оних који се не виде, међу којима је и моја маленкост”, закључио је Тодоровић.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


TODOROVIC POLITIKANTI

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.502.857 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)